Over Librosis

Librosis Security is Sanja Debets-Bankras. Een adviseur met ruim tien jaar ervaring op informatiebeveiliging.

De belangrijkste les was de eerste: er is niks zo effectief voor goede beveiliging als een mooi incident. Ik leerde het binnen de overheid toen een grote certificaatautoriteit omviel. Ineens werd de rol van CISO serieus genomen en ontstond een brede samenwerking. Ik kan genieten van de dynamiek waarbij iedereen in beweging komt. Tegelijkertijd zag ik de valkuil: zonder sense of urgency vervallen mensen en organisaties graag weer in de alledaagse gang van zaken.

Daarin vond ik mijn missie: organisaties in controle brengen op informatiebeveiliging zonder dat hierbij angst en incidenten nodig zijn.

De laatste jaren zien we de cyberdreiging groeien. Een combinatie van cloudmigraties, statelijke actoren en ketenafhankelijkheid maakt dat iedere organisatie slachtoffer kan worden in een spel van hackers. 100% waterdichte beveiliging bestaat niet, dus is het zaak om voorbereid te zijn op onverwachte situaties. Cyber resilience: hoe bestaat mijn organisatie nog na een fatale cyberaanval?

Aanbevelingen

Sanja is een kei op het vlak van informatiebeveiliging en weet haar kennis en ervaring in te zetten om je organisatie mee te nemen in het continu verbeteren van security. Haar risicogestuurde aanpak zorgt ervoor dat het management kan prioriteren en gericht kan investeren. Sanja communiceert gemakkelijk en begrijpelijk op alle niveaus. Met haar aan je zijde wordt het beveiligen van informatie leuk èn overzichtelijk!

Petra Campen – CJG Rijnmond

Sanja heb ik leren kennen als een ambitieuze , gedreven, pragmatische en resultaatgerichte persoon. Binnen GGZ Oost Brabant heeft ze in 2014 mede de inrichting van Informatiebeveiliging gedaan en de begeleiding voor de certificering ISO27001 en NEN7510. Dit project is zeer succesvol verlopen en het Information Security Management Systeem en het bijbehorende visuele dashboard staat nog altijd als een huis.

Samen hebben we daarna de security awareness aangepakt en geborgd en regelmatig sparren we nog over Privacy & informatiebeveiligingsaspecten. Door haar kennis op Privacy & Informatiebeveiliging en haar creativiteit, enthousiasme en humoristisch omgang is ze voor alle bedrijven een aanrader.

Jos van Kuppeveld – GGZ Oost Brabant

Ik heb Sanja twee jaar geleden leren kennen toen ze net klaar was met de universiteit en werd geselecteerd door de headhunter van de gemeente Den Haag. Na een traineeship van een jaar kwam ze in dienst bij de Dienst Publiekszaken waar ze doorzettingsvermogen heeft getoond in informatiebeveiliging en e-overheidsdiensten.

Sanja is van nature nieuwsgierig, creatief en niet bang om in lastige vraagstukken te duiken. Wat ik erg in haar waardeer is de manier waarop ze werkt: direct en vol initiatief, maar zonder grof of onnadenkend te zijn.

Erik Dolle – Gemeente Den Haag