Visualisatie voor informatiebeveiliging

Voor de organisatie is informatiebeveiliging nooit het meest populaire onderwerp. De juiste aandacht voor het onderwerp vragen is dan ook een uitdaging. Als CISO kun je een boardroom benaderen met voldoende logische argumenten, gewogen risico’s en gedegen behandelplannen. Toch mist er iets van je verhaal dat zorgt voor het ‘juiste’ besluit.

Dus hoe ga je succesvol de uitdaging? De meeste doorgewinterde informatiebeveiligingsexperts beginnen te overtuigen over de as van de inhoud. Terwijl geen enkele bestuurder aan tafel zit om zichzelf de inhoud van jouw vakgebied eigen te maken, laat staan daar de tijd voor beschikbaar heeft. Iedere memo met vier kantjes uiteenzetting gevolgd door drie scenario’s om uit te kiezen vormt een grotere ergernis dan de te mitigeren dreiging.

Een belangrijk deel van de oplossing valt te vinden in de juiste vormgeving. De juiste kernboodschap, opbouwende structuur op zo’n wijze gepresenteerd dat het de aandacht trekt en onthouden wordt. Librosis Security combineert grafisch ontwerp met kennis van de inhoud en maakt zo informatiebeveiliging onvergetelijk.