What’s in a name?

Lib(e)rosis – n. the desire to care less about things—to loosen your grip on your life, to stop glancing behind you every few steps, afraid that someone will snatch it from you before you reach the end zone—rather to hold your life loosely and playfully, like a volleyball, keeping it in the air, with only quick fleeting interventions, bouncing freely in the hands of trusted friends, always in play.

Librosis Security is als naam gekozen na een lange zoektocht langs bijzonder mooie, haast vergeten woorden. Want hoe vind je tegenwoordig nog een nieuwe naam die wel vol van betekenis is? Zo mooi dan ook dat precies de inschrijving voor mij bij de KvK koos voor Coddiwomple: to travel in a purposeful manner towards a vague destination.

Ik kwam op het begrip van Liberosis en herkende daarin een professioneel streven: Mensen niet te verzwaren met zorgen over security, maar in staat stellen hun business te runnen.

Het begrip is ook te herkennen in de sportwereld. Niet dat ik nu een enorme fanatieke sporter ben. Maar de analogie sloot, wederom, zo mooi aan. De libero: Een kleine wendbare volleybalspeler die is gespecialiseerd in verdediging.